Google Review logo header may24

arista@poliklinika-arista.hr

Google Review logo header may24

arista@poliklinika-arista.hr

Donje Svetice 46c
10000 Zagreb, Hrvatska

Ponedjeljak – Petak:    08.00h – 20.00h
Subota, Nedjelja:          zatvoreno

Doktor specijalist

Tonći Božin

doktor medicine

Specijalist gastroenterolog

Gastroenterologija

Tonći-Božin

Dr. sc. Tonći Božin, dr. med. spec. gastroenterologije je rođen 1986. godine u Šibeniku gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 2010. godine.

Tonći-Božin

Specijalističko usavršavanje iz gastroenterologije započinje 2014. godine te uspješno završava u lipnju 2019. Tijekom specijalističkog usavršavanja uspješno je položio trogodišnji program (2017) „Fit for the future in Gastroenterology“ u organizaciji Europske asocijacije za gastroenterologiju, endoskopiju i kliničku prehranu (engl. European Association for Gastroenterology, Endoscopy & Nutrition).

Uz to je proveo četiri mjeseca (2019) u Sheila Sherlock Liver centre, Royal Free Hospital u Londonu u sklopu kliničke subspecijalizacije iz hepatologije, a pod mentorstvom prof. dr. sc. Ivice Grgurevića i prof. Massimo Pinzania.

Kao specijalist gastroenterologije proveo je 10 godina u Zavodu za gastroenterologiju, hepatologiju i kliničku prehranu KB Dubrava. U ovo vrijeme fokus kliničkog rada doktora Božina jest napredna i terapeutska endoskopija. Vrši procedure poput ERCP-a, endoskopske mukozne resekcije, luminalnog stentiranja, dilatacije benignih striktura te endoskopsko zaustavljanje gastrointestinalnog krvarenja. Osim endoskopije usko se bavi detekcijom, prevencijom i liječenjem bolesti jetre te održava dnevnu hepatološku bolnicu i hepatološku ambulantu.

Od 2022. godine doktor Božin postaje suvlasnik Poliklinike Arista. U travnju 2024. godine napušta Kliničku bolnicu Dubrava kako bi se u potpunosti posvetio razvoju gastroenterološke skrbi u Poliklinici Arista.

Aktualno uz administrativne obaveze i dalje nastavlja raditi s pacijentima poglavito s funkcionalnim probavnim poremećajima koji predstavljaju najčešće gastroenterološke pacijente. Osim toga i dalje provodi dijagnostičke i terapeutske gastroenterološke procedure.

Uz klinički rad s pacijentima, doktor Božin je završio i poslijediplomski doktorski studij Biomedicina i zdravstvo i time stekao titulu doktora znanosti u srpnju 2020. na temu primjene termografije u dijagnostici i praćenju bolesnika s umjerenim i teškim ulceroznim kolitisom, a pod mentorstvom prof. dr. sc. Marka Banića.

Autor je i koautor preko 25 izvornih znanstvenih radova te preko 20 kongresnih sažetaka. Član je Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatskog gastroenterološkog društva. Oženjen i otac dvojice sinova.

Pitajte liječnika

Javite nam se!

U poliklinici Arista čekaju vas stručni i uvijek dobro raspoloženi liječnici.

Nazovite, pitajte što vas interesira i upoznajte naš tim!
Nazovite nas ili ispunite podatke, a mi ćemo Vam se javiti u najbržem mogućem roku.

Suglasnost

Korisne informacije

fibroscan-jetre-web

FibroScan® jetre – tvrdoća kao mjera oštećenja jetre

Što je to FibroScan® jetre? Fibroscan je jedna od elastografskih metoda kojima se koristimo u kliničkoj praksi kako bi prosudili postoje li znakovi fibroze, tj....
Priprema-za-kolonoskopiju

Priprema za kolonoskopiju

Kako se pripremiti za kolonoskopiju Dobra priprema je ključna za uspješnu kolonoskopiju. Čisto crijevo znači da gastroenterolog može temeljito pregledati sve dijelove...
sto-je-gastroskopija-kako-se-izvodi-i-kako-se-pripremiti-za-gastroskopiju

Što je gastroskopija, kako se izvodi i kako se pripremiti za gastroskopiju

Gastroskopija je test koji omogućava liječniku pregled vašeg jednjaka, želuca i prvog dijela tankog crijeva (dvanaesnika). Ispitivanje se obavlja pomoću tankog (...
sto-je-sindrom-iritabilnih-crijeva-nervoza-crijeva-i-kako-ga-mozemo-lijeciti

Što je sindrom iritabilnog crijeva (IBS) i kako ga možemo liječiti

Sindrom iritabilnog crijeva ili kolona najčešći je razlog za posjet gastroenterologu i predstavlja jednu od najčešće postavljenih dijagnoza kako u ordinacijama...