prof. dr. sc. Ivana Pavlić – Renar, dr. med., specijalist internist - endokrinolog

  • Endokrinologija
02 web

Ivana Pavlic Renar je diplomirala(1977.), magistrirala (1988.) i doktorirala (2000.) na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu a specijalistički staž interne medicine (specijalizacijalisički ispit 1986.) i endokrinologije (potvrđena 2002) obavila u pridruženim klinikama. Znanstveno se usavršavala u području endokrinologije najdulje u L Strelitz Institute, Norfolk, VA, USA, pod mentorstvom Dr A.I. Vinika (1991-3.). Od 1996. god. je u kumulativnom radnom odnosu s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu na katedri za internu medicine, sada kao izvanredni profesor. Od 1979. do 2007.god. je radila u Klinici Vrhovac, KB Merkur u Zagrebu, a od 2007 u Zavodu za endokrinologiju Klinike za unutarnje bolesti KBC Zagreb.

Veći dio njenog profesionalnog djelovanja je u području dijabetologije. Bila je jedan od inicijatora i stvaratelja Hrvatskog registra za dijabetes (CroDiabNet).

Objavila je 80ak radova, od toga 20 u časopisima citiranim u CC, 7 poglavlja u međunarodnim i 25 u hrvatskim knjigama ili monografijama, koautor je jedne knjige (sveučilišnog udžbenika o dijabetesu).

Povezani članci

osteoporoza1

Ambulanta za osteoporozu u Poliklinici Arista

Osteoporoza je bolest koja nastaje uslijed smanjenja koštane mase i poremećaja njezine strukture što dovodi do smanjenja čvrstoće i elastičnosti kostiju te povećane učestalosti prijeloma.

Pročitajte cijeli članak
Kako prepoznati dijabetes

Kako prepoznati dijabetes

Simptomi koji ukazuju da se razvija šećerna bolest su učestalo mokrenje i pojačana žeđ. Neke osobe osjećaju i pojačanu glad usprkos kojoj dolazi do gubitka na tjelesnoj težini. 

Pročitajte cijeli članak
čovjek provjerava šećer u krvi

Oblici šećerne bolesti

Najčešći oblici šećerne bolesti su dijabetes tip 1 i tip 2 dijabetesa, a poseban oblik bolesti je gestacijski dijabetes koji se javlja kod trudnica.

Pročitajte cijeli članak
endokrinologija web

Ultrazvuk štitnjače i vrata

Ultrazvuk štitnjače jednostavna je, brza, osjetljiva i neinvazivna dijagnostička pretraga kojom se prikazuje veličina, oblik, anatomski smještaj i građa štitnjače. Ultrazvukom štitnjače otkrivamo promjene strukture štitnjače koje odstupaju od normalne građe te je neizostavna metoda u dijagnostici čvorova, cista,...

Pročitajte cijeli članak