Google Review logo header may24

arista@poliklinika-arista.hr

Google Review logo header may24

arista@poliklinika-arista.hr

Donje Svetice 46c
10000 Zagreb, Hrvatska

Ponedjeljak – Petak:    08.00h – 20.00h
Subota, Nedjelja:          zatvoreno

dr. sc. Marina Grubić Nedjeljom u 2

Zataivanje srca

Naša klinička psihologinja dr. sc. Marina Grubić gostovala je u emisiji Nedjeljom u 2 na temu Psihološki problemi djece.

Kao povod za sudjelovanje u emisiji poslužila su aktualna zbivanja vezana za transrodne osobe. Naime, doktorica Grubić dio je ekspertnog tima psihologa i psihijatra imenovanog od ministarstva zdravlja koji se bavi pružanjem skrbi djeci i roditeljima. Doktorica Grubić objasnila je kako to nije bolest, već služi kao izvor stresa koji rezultira anksioznošću i depresijom kod ove djece, a nerijetko i suicidalnim mislima.

Štoviše, sve više roditelja u Hrvatskoj traži pomoć psihologa i psihijatara za djecu koja se bore s anksioznošću i depresijom. Socijalni kontekst nerijetko služi kao podloga za pojavu ovih psiholoških problema. Vršnjački pritisak i prevelika očekivanja od akademskog uspjeha mogu rezultirati i suicidalnim mislima kod djece raznih uzrasta. Doktorica Grubić istaknula je važnost pravovremene pomoći od strane stručnog osoblja, pogotovo kada se radi o psihološkom zdravlju djece – „trenutno je u Hrvatskoj sve više djece anksiozno i depresivno, a na pomoć psihologa ili psihijatara čeka se 3-4 mjeseca. To bi trebala biti glavna tema kada se govori o psihološkom zdravlju djece“.

Doktorica Grubić je klinički psiholog Klinike za pedijatriju KBC Zagreb sa dugogodišnjim iskustvom rada s djecom i adolescentima. Uže područje rada kojim se bavi je područje kliničke i zdravstvene psihologije koje obuhvaća psihodijagnostiku i tretman djece i adolescenata s miješanim razvojnim teškoćama, poremećajima iz autističnog spektra ili specifičnim teškoćama učenja.

Posebno područje interesa dr. sc. Grubić su komunikacijske i govorno-jezične teškoće, smetnje prilagodbe i ponašanja, teškoće hranjenja i spavanja u dojenačkoj dobi, te anksiozne smetnje (strahovi i fobije, panični napadi i opsesivno kompulzivni poremećaj).

Osim rada s djecom dr. sc. Grubić posebnu pažnju poklanja cijeloj obitelji te se aktivno bavi savjetovanjem roditelja vezanim uz ponašanje i doživljavanje djece različite dobi, razvojnim teškoćama, odgojnim postupcima, teškoćama prilagodbe u novim i stresnim situacijama (polazak u vrtić, školu, razvod roditelja, bolest ili smrt bliske osobe).

Dr.sc. Marina Grubić je jedan od autora UNICEF-ovih radionica za roditelje djece s teškoćama
„Rastimo zajedno +“.

Cijelu emisiju možete pogledati na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=PTygK7u0qYU

Povezani članci

Arista-logo-na-zidu-ukoso

Poliklinika Arista od 02.01.2024. na novoj adresi

Cijenjeni pacijenti, Sa iznimnim zadovoljstvom Vas obavještavamo da Poliklinika Arista Novu 2024. godinu započinje na novoj adresi i u novom moderno opremljenom...
novo-u-poliklinici-online-zoom-konzultacije

Novo u poliklinici! Online konzultacije

Dragi pacijenti, Ponukani recentnom globalnom Covid-19 pandemijom Poliklinika Arista je u asortiman svojih usluga uvrstila i online konzultacije putem Zoom platforme....
Gastroenterologija-novi-uredjaj

Gastroskopija i kolonoskopija na novom endoskopskom uređaju

Uz nedavnu nabavku najsuvremenijeg ultrazvučnog uređaja Mindrey Resona I9, sa ponosom Vam predstavljamo još jedno novo opremanje naše poliklinike. Ovaj puta sa...
Najnoviji-ultrazvuk

Najnoviji ultrazvuk u poliklinici Arista

Ultrazvuk je široko korištena dijagnostička metoda koja ima svoju primjenu u detekciji mnogih bolesti. Tehnologija ultrazvučnih uređaja se kontinuirano razvija što...

Imate pitanja?

Javite nam se!

U poliklinici Arista čekaju vas stručni i uvijek dobro raspoloženi liječnici.

Nazovite, pitajte što vas interesira i upoznajte naš tim!
Nazovite nas ili ispunite podatke, a mi ćemo Vam se javiti u najbržem mogućem roku.

Suglasnost