dr. sc. Marina Grubić, klinički psiholog

  • Pedijatrija
  • Psihologija
Img 2

Prof. Dr. sc. Marina Grubić diplomirala je psihologiju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Od 1986. godine zaposlena je kao klinički psiholog na Klinici za pedijatriju KBC Zagreb, na području dječje kliničke i pedijatrijske psihologije. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završila je poslijediplomski studij iz područja dječje i adolescentne psihijatrije, te je 1993. godine stekla naslov magistra medicinskih znanosti, a 2010. godine doktora znanosti iz područja biomedicine i zdravstva.

Uže područje rada kojim se bavi je područje kliničke i zdravstvene psihologije koje obuhvaća psihodijagnostiku i tretman djece i adolescenata s miješanim razvojnim teškoćama, poremećajima iz autističnog spektra, specifičnim teškoćama učenja. Posebno područje interesa Dr.sc. Grubić su komunikacijske i govorno-jezične teškoće, smetnje prilagodbe i ponašanja, teškoće hranjenja i spavanja u dojenačkoj dobi, te anksiozne smetnje (strahovi i fobije, panični napadi i opsesivno kompulzivni poremećaj).
Osim rada s djecom Dr.sc. Grubić posebnu pažnju poklanja cijeloj obitelji te se aktivno bavi savjetovanjem roditelja vezanim uz ponašanje i doživljavanje djece različite dobi, razvojnim teškoćama, odgojnim postupcima, teškoćama prilagodbe u novim i stresnim situacijama (polazak u vrtić, školu, razvod roditelja, bolest ili smrt bliske osobe).
Tijekom dugogodišnjeg rada u Klinici za pedijatriju stekla je iskustvo savjetovanja i pružanja podrške obitelji djece sa zdravstvenim teškoćama i kroničnim bolestima kao što su dijabetes, epilepsija, pretilost, opstipacija, kronične upalne bolesti crijeva, hemofilija, celijakija, cerebralna paraliza. Završila je tečaj Jespera Jula za voditelja grupa podrške roditelja kronično bolesne djece i vodi ih nekoliko. Prof. Dr.sc. Marina Grubić je jedan od autora UNICEF-ovih radionica za roditelje djece s teškoćama „Rastimo zajedno +“.

U sklopu akademskih aktivnosti Dr.sc. Grubić je suradnik u nastavi na Odsjecima za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatskih studija, te u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi Medicinskog fakulteta u Zagrebu.
Član je Hrvatskog psihološkog društva i Američkog saveza psihologa, Sekcije za pedijatrijsku psihologiju. Predsjednica je Etičkog odbora Hrvatske psihološke komore.

Povezani članci

burnout

Stres na poslu – sagorijevanje ili „burnout“ sindrom

Umorni ste, nezadovoljni, dekoncentrirani, imate osjećaj da ste opterećeni poslom  ili  se osjećate kao da ćete 'izgorjeti' od previše obaveza i stresova koje donosi vaše radno mjesto? Današnji ritam života koji često uključuje cjelodnevni boravak na poslu uz visoku ...

Pročitajte cijeli članak