Kristina Lalić, dr. med., specijalist pulmolog

  • Pulmologija
Arista lijecnici placeholder

Kristina Lalić je rođena 7.3.1988. godine u Zagrebu. Nakon završene Klasične gimnazije u Zagrebu, upisala je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu koji je završila 2013. godine. Tijekom studija je primila Dekanovu nagradu za najbolji znanstveni rad studenata.

Radno iskustvo započinje 2014. godine u Zavodu za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije nakon obavljenog pripravničkog staža. Godine 2015. započinje specijalizaciju iz pulmologije u Kliničkoj bolnici Dubrava te polaže specijalistički ispit u ožujku 2021. godine te otad radi kao specijalist pulmologije u Zavodu za pulmologiju Kliničke bolnice Dubrava. Uspješno je završila i prve dvije godine doktorskog studija Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Aktivno je sudjelovala na domaćim i međunarodnim stručnim sastancima i kongresima. Koautorica je jednog rada objavljenog u CC-u te autorica i koautorica nekoliko kongresnih sažetaka.

Članica je Hrvatskog pulmološkog društva, Hrvatskog torakalnog društva i Europskog respiratornog društva.

Povezani članci

Coronavirus - Covid19

COVID i post COVID

Pneumonija ili upala pluća je upala plućnog tkiva uzrokovana najčešće mikroorganizmima, a manje često aspiracijom hrane ili tekućine. COVID (COrona Virus Disease) je bolest koja se javila krajem 2019. godine, a uzrokuje ju SARS CoV-2 virus.

Pročitajte cijeli članak
Bronhoskopija

Bronhoskopija –kome je potrebna?

Bronhoskopija je endoskopska pretraga kojom se vizualiziraju dišni putevi. Izvodi se u lokalnoj anesteziji, odnosno u iznimnim slučajevima i u općoj anesteziji.

Pročitajte cijeli članak
Kronična opstruktivna plućna bolest (kopb)

Kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB)

Kronična opstruktivna plućna bolest je progresivna bolest koja u početku zahvaća samo pluća. Napredovanjem bolesti dolazi do razvoja komplikacija u brojnim drugim organskim sustavima.

Pročitajte cijeli članak
Astma

Astma

Astma je kronična bolest karakterizirana upalom dišnih puteva koju izazivaju različiti iritansi, a to rezultira djelomičnom, najčešće potpuno reverzibilnom opstrukcijom dišnih puteva.

Pročitajte cijeli članak