Poliklinika Arista

Gastroskopija i kolonoskopija na novom endoskopskom uređaju

Uz nedavnu nabavku najsuvremenijeg ultrazvučnog uređaja Mindrey Resona I9, sa ponosom Vam predstavljamo još jedno novo opremanje naše poliklinike. Ovaj puta sa endospopskim uređajem zadnje generacije svjetski poznatog proizvođača.

Olympus je svjetski renomirani proizvođač medicinske endoskopske opreme te smo ponosni da u poliklinici Arista raspolažemo s najnovijim endoskopskim uređajem upravo marke Olympus.

Gastroenterološka endoskopija je značajno napredovala kao grana gastroenterologije te u poliklinici Arista kontinuirano pratimo i implementiramo najnovija medicinska dostignuća i trendove.

Olympusova tehnologija endoskopskih kamera i digitalne obrada endoskopske slike poput NBI (eng. Narrow band imaging) omogućuje sve precizniju i detaljniju analizu promjena na sluznici probavnog sustava. To nam je posebno važno u kontekstu rane detekcije karcinoma debelog crijeva, ali i u dijagnostici bolesti kao što su celijakija, gastritis, GERB, upalne bolesti crijeva i druge.

Tumori debelog crijeva nastaju po dobro poznatoj adenom-karcinom sekvenci. To znaći da karcinomi nastaju iz dobroćudnih tvorbi koje zovemo polipi kroz dugi niz godina prije nego se pretvore u zloćudni karcinom.

Polipi mogu raznih oblika i veličina te nam ova tehnologija omogućava ranu detekciju i adekvatnu karakterizaciju takvih promjena, a što predstavlja ključ za prevenciju karcinoma. Upotrebom modernih endoskopskih uređaja takve polipe možemo otkriti u ranoj fazi i odstraniti ih postupkom koji nazivamo polipektomija.

Pomoću ovog uređaja možemo vam ponuditi pretrage poput:

Poliklinika Arista

Teme koje bi vas mogle interesirati

Priprema za kolonoskopiju

Priprema za kolonoskopiju

DBP08683 1

Što je gastroskopija, kako se izvodi i kako se pripremiti za gastroskopiju

Gastro 1

Što je sindrom iritabilnih crijeva (nervoza crijeva) i kako ga možemo liječiti